Ouderen

Alle informatie over het ouderenwerk van ASWA-Welzijn overzichtelijk op een rij

Vitale ouderen

Van dagopvang tot biljarten en van Country Line Dance tot seniorenvoorlichting, ASWA-Welzijn en haar partners organiseren oneindig veel activiteiten. Welke activiteit u ook bezoekt, gezelligheid en sociale contacten staan altijd voorop. Wilt u ook deelnemen, of bent u nieuwsgierig welke activiteiten we allemaal aanbieden? Op deze pagina vindt u alle informatie. Wij heten u van harte welkom!
Eten Enzo

Voor alle vragen over ETEN ENZO kunt u op werkdagen van 9.00 – 12.00 en van 13.00 – 16.00 uur bellen met het Ouderen Service Punt. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0596-626792. Of stuur een e-mail naar osp@aswa-welzijn.nl.   eten-in-de-buurt 

 

 

 

 

 

Ontmoetingshuis

Het ontmoetingshuis is er voor iedereen die graag nieuwe mensen wil leren kennen en zich wel eens eenzaam voelt. Het is ook de plek voor mensen met een vorm van geheugenverlies zoals ouderdomsvergeetachtigheid of lichte dementie, om samen met uw naaste of met andere bezoekers een fijne dag te hebben. Naast gezellige gesprekken worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Den daarbij aan geheugentraining, bewegen, creativiteit en gezamenlijk eten. Gewoon een krantje lezen kan ook. Samen met u wordt het programma gemaakt. U bent van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken, samen te eten of ervaringen uit te wisselen. U hoeft zich niet aan te melden. Kom eens vrijblijvend kijken en laat u verrassen! Het ontmoetingshuis is iedere woensdag tussen 9.30 – 13.30 uur geopend en is te vinden in zaal 7 in het ASWA-gebouw aan de Burgemeester Klauckelaan 16 9902 KZ te Appingedam.  

Dagopvang

Wilt u de dag op een zinvolle manier indelen, samen met anderen activiteiten ondernemen en een sociaal netwerk opbouwen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Want of u nou tijdelijk of langdurig dagbesteding nodig heeft, bij ons verveelt u zich niet.     Ouderen

Computerclub

Niemand is te oud om met een computer, laptop, tablet, iPad of smartphone te leren werken. Doe het samen met anderen, bij de computerclubs van ASWA-Welzijn. De kracht van onze computerclubs zit vooral in het elkaar helpen en het gezamenlijk oplossen van de probleempjes waar men tegen aanloopt. We hebben clubs op de ochtenden en op de middagen.   computerclub

PlusBus

Gaat u ook mee? Dan gaan we er samen op uit naar tal van leuke plekken. Musea, pittoreske steden, tuin- en winkelcentra, boottochtjes…. ieder tripje is weer anders. U wordt opgehaald met een bus die speciaal geschikt is voor het vervoer van ouderen. En natuurlijk kan uw rollator gewoon mee. Na afloop van de trip wordt u weer netjes thuisgebracht. De PlusBus is super! Wilt u meer informatie lees het programmaboekje:

PlusBus

Servicepunt

Het Servicepunt van ASWA-Welzijn geeft informatie over vrijwel alle zaken op het gebied van zorg, welzijn, hulp- en dienstverlening aan iedereen die 50 jaar en ouder is in Appingedam. Elke werkdag staan de vrijwilligers van het Servicepunt voor u klaar. Onze openingstijden zijn van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt ons bezoeken in het gebouw van ASWA-Welzijn aan de Burgemeester Klauckelaan 16. Of neem contact op via telefoonnummer 0596 – 626792 of e-mailadres of osp@aswa-welzijn.nl      OSP 

Seniorenvoorlichting
ASWA-Welzijn brengt graag ‘seniorenvoorlichting 75+’ in Appingedam bij u onder de aandacht. Speciaal getrainde vrijwillige seniorenvoorlichters komen met plezier bij u thuis om het samen te hebben over allerhande zaken die horen bij het ouder worden. Ze maken hierbij gebruik van ‘mijn positieve gezondheid’. Dit is een manier om breder naar gezondheid en welzijn te kijken.  

Veel senioren geven aan dat door het ouder worden hun behoefte verandert én dat de samenleving anders is geworden. Veel voorzieningen en regelingen wijzigen.  Daardoor kunnen er vragen of problemen ontstaan rond wonen, zorg, zelfredzaamheid, rechten, inkomen, mobiliteit en participatie. Een gesprek met één van onze seniorenvoorlichters kan helpen te bepalen wat deze veranderingen voor u persoonlijk betekenen, wat u zelf kunt doen en waar u eventueel bij geholpen kunt worden.

Woont u in de gemeente Appingedam en wilt u graag een bezoek, neem dan contact op met Engelina Eissens of met Annet Topelen ASWA-Welzijn via 0596-623315. 

Klik hier voor de digitale versie van de nieuwste editie van Seniorenvoorlichting.

Jong Neis

Veel voorlichting wordt gegeven in het kwartaalkrantje “Jong Neis”. Deze krant wordt in eigen beheer gemaakt en verschijnt onder normale omstandigheden aan het eind van de maanden maart, juni, september en december. Naast verschillende eigen publicaties over vrijwilligerswerk, activiteiten en de organisatie ASWA zijn er ook vaste rubrieken van o.a de apotheek, de ANWB en het museum. Ook is er iedere uitgave ruimte voor een vrijwilligersorganisatie om hun werkzaamheden te presenteren.

Dankzij onze adverteerders, de jaarlijkse vrije bijdrage van de bijna 1.000 lezers en het rondbrengen van de krant door tientallen vrijwilligers kunnen we de krant aanbieden.

Klik hier voor de digitale versie van de nieuwste editie van Jong Neis.

Lezers van Jong Neis kunnen redactionele stukken aanleveren maar beter nog, zitting nemen in de redactie van de Jong Neis. De redactie van Jong Neis bestaat momenteel uit Jan Snoek en Willy Koops.

Kijk voor ons volledige activiteitenaanbod op PlanApp