Jongeren en opgroeien

Alle informatie van ASWA-Welzijn over jongeren en opgroeien.

Actieve jongeren

Het jongerenwerk van ASWA-Welzijn is niet alleen inspirerend en informatief, het is vooral ook leuk. Ons team van enthousiaste jongerenwerkers en stagiaires helpt jongeren bij het organiseren van activiteiten en het realiseren van hun dromen. ASWA jongerenwerk is eigentijds en volwassen.

Jimmy's
Je bent jong en je zit vol met ideeën. Je wilt je talenten ontdekken en dingen organiseren. Of misschien vind je dat juist heel erg moeilijk en loop je over bepaalde onderwerpen te tobben. Je hebt vragen over vriendschappen, over je lichaam, of je worstelt met je identiteit. Daarom is er Jimmy’s. Wij zijn er voor alle jongeren met een vraag, of die iets willen doen. Kijk voor meer informatie op de website van Jimmy’s Appingedam of op PlanApp.

 

Logo Jimmys

Kriebeldam
Kriebeldam is leuk! Elke zomervakantie wordt aan basisschoolkinderen twee weken lang een programma aangeboden waarin spelen, kennismaken met andere kinderen, sport- en spelactiviteiten en creatief bezig zijn centraal staan. De kinderen worden begeleid door een groep jongeren. Zo leren de kinderen en de jongeren wat samenwerken en verantwoordelijkheid is. Meer informatie vind je op de website van Kriebeldam en op PlanApp.

 

kriebeldam

Opstap
Opstap is een spelleerprogramma voor ouders en kinderen van 4 en 5 jaar oud. Het programma biedt ouders de gelegenheid om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren en het kind voor te bereiden op groep 3 van de basisschool. Kinderen leren spelenderwijs vaardigheden op het gebied van onder andere taal en rekenen. Zo krijgen kinderen meer zelfvertrouwen. Kijk voor meer informatie op PlanApp.

 

Opstap

KANS 050

 KANS 050 DAL is er voor jongeren die wat willen bereiken en daarbij extra ondersteuning van een mentor kunnen gebruiken. Met een mentor kunnen jongeren vaak meer dan zij zelf en hun omgeving denken.

Wat levert het op?

Al meer dan 550 jongeren uit stad en provincie Groningen hebben een mentor van KANS 050 gehad. Zij hebben hun zelfvertrouwen vergroot, geleerd hun huiswerk te plannen, een passende stage gevonden, belangrijke keuzes gemaakt, hun diploma gehaald, nieuwe contacten gelegd, de relatie met hun ouders verbeterd, financiële problemen overwonnen en/of meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Ze staan nu steviger in hun schoenen.

Wie zijn de mentoren?

Voor elke jongere die zich aanmeldt zoeken we een mentor die bij hem of haar past. We hebben meer dan 150 mentoren in ons bestand. Het zijn mensen vanaf 21 jaar, mannen en vrouwen, met heel verschillende opleidingen, banen, hobby’s en belangstellingen. Allemaal vinden ze het leuk om een jongere te ondersteunen en regelmatig contact te hebben (een half jaar tot een jaar). Ze moeten een training volgen voor ze als mentor aan de slag kunnen.

Wil jij ook een mentor? Meld je dan aan bij Jimmy’s, e-mailadres: jimmys@aswa-welzijn.nl logo KANS050

Naschoolse activiteiten
 ASWA-Welzijn participeert in het Kindcentrum OPwierde en Kindcentrum Olingertil. We leveren een bijdrage in de activiteitenkalender van naschoolse activiteiten. Op diverse locaties in Appingedam worden activiteiten aangeboden. Elk kwartaal kun je alle activiteiten lezen in de activiteitenkalender die via de basisschool verkrijgbaar is. Meer weten? Kijk voor ons aanbod op PlanApp

naschoolse activiteiten

Kindcentrum
Sinds 31 maart 2017 zijn de peuterspeelzalen van Aswa-Welzijn overgenomen door Kids2b. Kinderopvangorganisatie Kids2b is een flexibele organisatie waar ieder kind zich mag ontwikkelen op de eigen unieke manier. Raadpleeg de website van Kids2b voor meer informatie. U kunt uw kind daar ook direct aanmelden. Wilt u liever persoonlijk contact? Bel dan met telefoonnummer 050 – 3688000 of stuur een mail naar e-mailadres plaatsing@kids2b.nl.

 

kids2b

Jongerenwerk? Jimmy’s!

Zit je vol met ideeën en wil je je talenten ontdekken of dingen organiseren? Of vind je dat juist moeilijk en loop je over bepaalde onderwerpen te tobben. Misschien heb je allerlei vragen over vriendschappen, over je lichaam, of worstel je met je identiteit of je seksuele geaardheid. Dan is Jimmy’s er voor jou. Wij luisteren naar jouw verhaal. Zonder vooroordeel. Wij informeren, stimuleren en activeren jongeren.

 

Voor en door jongeren

Jimmy’s bestaat uit stagiaires en vrijwilligers. Alle jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen bij Jimmy’s binnen lopen met hun ideeën, vragen en initiatieven. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen met alles waar jij een vraag over hebt. Wil je iets organiseren? Muziek maken? Samen sporten of hulp bieden aan anderen? Samen maken we er wat van!

Kortom: Jimmy’s is een plek waar je terecht kunt met al je nieuwsgierigheid. Je wordt er ondersteund op een manier die bij jou past. Jimmy’s heeft een groot netwerk aan kennis en ervaring en kan je daardoor bijstaan met al je ideeën en vragen. Hoe groot of klein ook. Het kan allemaal bij Jimmy’s, wij helpen je graag! Kijk voor meer informatie op de website van Jimmy’s.

Alles over ons jongerenwerk vind je op de website van Jimmy's