Corona

Belangrijke informatie over onze maatregelen in de strijd tegen het cornonavirus

Maatregelen in verband met het coronavirus

Het coronavirus heeft grote impact op onze samenleving. Omdat onderlinge contacten voor verdere verspreiding van het virus kunnen zorgen, heeft het kabinet drastische maatregelen ingesteld. ASWA-Welzijn neemt alle adviezen en maatregelen van het RIVM en de overheid onverminderd over. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van onze werkwijze tijdens de coronacrisis. We leggen uit hoe wij de regels en adviezen van het RIVM in de praktijk brengen en leggen uit welke activiteiten we tijdelijk niet meer kunnen uitvoeren. Daarnaast vertellen we u ook welke activiteiten we nog wél kunnen doen. Misschien tijdelijk niet mét elkaar, maar wel vóór elkaar. Via de telefoon bijvoorbeeld, of via internet. Want één ding is zeker: deze crisis vraagt niet om passiviteit, maar om creativiteit. Doet u mee?

 

Mededeling

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf 1 december 2020 het dragen van een mondkapje in de ASWA-gebouw verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

 

Welzijnskrant voor alle Damsters

Neem eens een kijkje in de krant ondertussen bij ASWA-Welzijn.

 

 

Maatregelen om verspreiding te voorkomen (zie laatste update website: www.rivm.nl)

 

gesloten
Overige maatregelen en adviezen

– Houd anderhalve meter afstand.
– Geef elkaar geen hand.
– Was regelmatig goed uw handen met water en zeep.
– Gebruik papieren zakdoekjes, éénmalig.
– Hoest en nies in de ellenboog.
– Blijf thuis wanneer u tot een risicogroep behoort.
– Blijf thuis wanneer u of een huisgenoot koorts heeft.
– Blijf thuis wanneer uzelf verkouden bent.
– Draag een mondkapje in het ASWA-gebouw.

Dit is wat we wél doen

Contact met ouderen

Door alle maatregelen hebben ouderen het momenteel extra zwaar. Wij helpen hen zoveel als we kunnen! Lees hier wat we zoal doen.

Damstermaatjes

In Appingedam steunen Damsters elkaar, ook tijdens de coronacrisis! Dat doen we natuurlijk veilig en volgens de voorschriften. Lees hier hoe de maatjes zich inzetten.

De Computerclub

De computerclub stopt tot 19 januari 2021 i.v.m. de nieuwe corona maatregelen. Lees hier hoe we dat doen.

Dagopvang

Nu de dagopvang tijdelijk geen doorgang kan vinden, bellen onze vrijwilligers in twee groepen regelmatig met de deelnemers. Lees hier over deze activiteit.

Stadstuin De Eendracht

In deze tijd van corona kunnen de werkzaamheden op de Stadstuin onder strikte voorwaarden gelukkig doorgaan. Lees hier hoe we dat doen.

Tuin- & Klusdienst

Het is heel jammer, maar de Tuin- & Klusdienst is tijdelijk helemaal gestopt. Alleen klussen die echt niet kunnen wachten worden nog uitgevoerd. Lees verder…

Wijkwinkel "De Inzet"

De Wijkwinkel is beperkt geopend, Wel is het mogelijk om spullen te bestellen of om nette kleding of curiosa in te brengen. Lees verder…

De repro-afdeling

Onze repro-afdeling is gelukkig weer open, u kunt dus gewoon uw opdrachten bij ons kwijt! Dat doen we wel volgens de voorschriften. Lees hier hoe u uw opdrachten kunt aanleveren.

De Goedemorgen Dienst

Goed nieuws! De Goedemorgen Dienst kan gewoon doorgaan, ondanks de coronamaatregelen! Lees hier hoe de Goedemorgendienst te werk gaat.

Het Ontmoetingshuis

Het woord ontmoeten zegt op dit moment al genoeg… door de coronacrisis kunnen we elkaar namelijk even niet ontmoeten. Gelukkig kunnen wel bellen! Lees verder…

Jong Neis

 Normaal gesproken zou Jong Neis aan het eind van elk kwartaal bij velen op de mat vallen. Door de coronamaatregelen staat ook Jong Neis even stil…. Gelukkig maakt ASWA-Welzijn nog wel een ander krantje voor alle Damsters. Lees verder…

Schoolcontactwerk

Ouders kunnen tijden de spreekuren op dinsdag en donderdag met allerlei vragen bij Filiz Tunç van ASWA-Welzijn terecht. Lees hier hoe we dat doen.

Jimmy's

Ondanks corona zijn we met Jimmy’s op dit moment open, helaas niet ‘gewoon’. Lees verder…

Aardbevingscoach

Heeft u te maken met versterking van uw woning in verband met aardbevingsschade? Dan maakt de coronacrisis het er voor niet gemakkelijker op. Weet dan dat wij ook nu voor u klaar staan. Lees verder…