Corona

Belangrijke informatie over onze maatregelen in de strijd tegen het cornonavirus

Maatregelen in verband met het coronavirus

Het coronavirus heeft grote impact op onze samenleving. Omdat onderlinge contacten voor verdere verspreiding van het virus kunnen zorgen, heeft het kabinet drastische maatregelen ingesteld. ASWA-Welzijn neemt alle adviezen en maatregelen van het RIVM en de overheid onverminderd over. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van onze werkwijze tijdens de coronacrisis. We leggen uit hoe wij de regels en adviezen van het RIVM in de praktijk brengen en leggen uit welke activiteiten we tijdelijk niet meer kunnen uitvoeren. Daarnaast vertellen we u ook welke activiteiten we nog wél kunnen doen. Misschien tijdelijk niet mét elkaar, maar wel vóór elkaar. Via de telefoon bijvoorbeeld, of via internet. Want één ding is zeker: deze crisis vraagt niet om passiviteit, maar om creativiteit. Doet u mee?

 

Opstarten van activiteiten ASWA-Welzijn

Nu de Corona maatregelen versoepeld zijn kunnen bij ASWA-Welzijn weer activiteiten en bijeenkomsten worden gehouden. ASWA-Welzijn onderzoekt welke activiteiten weer opgestart kunnen worden met inachtneming van de geldende regels. Wij gaan de komende weken actief  onze gebruikers benaderen. Wij willen graag met u in gesprek over wat er mogelijk is. Bent u nog niet benaderd en wilt u wel graag informatie, neem dan contact met ons op.

U kunt bellen tussen 09.00 en 16.00 uur naar 0596 – 623315 of mail naar: info@aswa-welzijn.nl

 

Mededeling

 

Welzijnskrant voor alle Damsters

Neem eens een kijkje in de krant ondertussen bij ASWA-Welzijn.

 

 

Maatregelen om verspreiding te voorkomen (zie laatste update website: www.rivm.nl)

 

gesloten
Onderlinge contacten
Vanwege de risico’s op besmetting hebben we besloten dat we tijdelijk geen face to face contacten met onze deelnemers en vrijwilligers meer houden. Mocht u telefonisch contact willen met één van de medewerkers van ASWA-Welzijn dan kunt u ons tussen 09.00 en 16.00 uur bereiken op telefoonnummer 0596-623315.
Bijeenkomsten
Om verspreiding van het virus te beperken, gaan alle geplande bijeenkomsten en activiteiten voorlopig niet door. U krijgt bericht wanneer deze weer ingepland worden.
Overige maatregelen en adviezen

– Houd anderhalve meter afstand.
– Geef elkaar geen hand.
– Was regelmatig goed uw handen met water en zeep.
– Gebruik papieren zakdoekjes, éénmalig.
– Hoest en nies in de ellenboog.
– Blijf thuis wanneer u tot een risicogroep behoort.
– Blijf thuis wanneer u of een huisgenoot koorts heeft.
– Blijf thuis wanneer uzelf verkouden bent.

Dit is wat we wél doen

Contact met ouderen

Door alle maatregelen hebben ouderen het momenteel extra zwaar. Wij helpen hen zoveel als we kunnen! Lees hier wat we zoal doen.

Damstermaatjes

In Appingedam steunen Damsters elkaar, ook tijdens de coronacrisis! Dat doen we natuurlijk veilig en volgens de voorschriften. Lees hier hoe de maatjes zich inzetten.

De Computerclub

Ons gebouw aan de Burg. Klauckelaan is tijdelijk niet beschikbaar voor de computerclub. Daarom is onze clubleider nu telefonisch bereikbaar. Lees hier hoe we dat doen.

Dagopvang

Nu de dagopvang tijdelijk geen doorgang kan vinden, bellen onze vrijwilligers in twee groepen regelmatig met de deelnemers. Lees hier over deze activiteit.

Stadstuin De Eendracht

In deze tijd van corona kunnen de werkzaamheden op de Stadstuin onder strikte voorwaarden gelukkig doorgaan. Lees hier hoe we dat doen.

Tuin- & Klusdienst

Het is heel jammer, maar de Tuin- & Klusdienst is tijdelijk helemaal gestopt. Alleen klussen die echt niet kunnen wachten worden nog uitgevoerd. Lees verder…

Wijkwinkel "De Inzet"

De Wijkwinkel is tijdelijk gesloten. Wel is het mogelijk om spullen te bestellen of om nette kleding of curiosa in te brengen. Lees verder…

De repro-afdeling

Hoewel onze reproafdeling tijdelijk beperkt open is, kunt u nog wel uw opdrachten bij ons kwijt! Dat doen we volgens de voorschriften. Lees hier hoe u uw opdrachten kunt aanleveren.

De Goedemorgen Dienst

Goed nieuws! De Goedemorgen Dienst kan gewoon doorgaan, ondanks de coronamaatregelen! Lees hier hoe de Goedemorgendienst te werk gaat.

Het Ontmoetingshuis

Het woord ontmoeten zegt op dit moment al genoeg… door de coronacrisis kunnen we elkaar namelijk even niet ontmoeten. Gelukkig kunnen wel bellen! Lees verder…

Jong Neis

 Normaal gesproken zou Jong Neis aan het eind van elk kwartaal bij velen op de mat vallen. Door de coronamaatregelen staat ook Jong Neis even stil…. Gelukkig maakt ASWA-Welzijn nog wel een ander krantje voor alle Damsters. Lees verder…

Schoolcontactwerk

Ook al zijn de scholen tijdelijk gesloten, u kunt nog wel met vragen zitten. Gelukkig kunnen wij uw vragen ook telefonisch of via e-mail beantwoorden. Lees hier hoe we dat doen.

Jimmy's

Het is corona-tijd en dat betekent helaas dat ons gebouw aan de dijkstraat voor nu gesloten blijft. Maar Jimmy’s zou Jimmy’s niet zijn als dat ons zou stoppen. Lees verder…

Aardbevingscoach

Heeft u te maken met versterking van uw woning in verband met aardbevingsschade? Dan maakt de coronacrisis het er voor niet gemakkelijker op. Weet dan dat wij ook nu voor u klaar staan. Lees verder…